Stylies Orion - Luftfukter

  • 1 690,-

Stylies Orion (35-50 kvm) tilfører 350 ml med usynlig damp i timen. Den er ekstremt støysvak, bruker lite strøm, og er uten fare for legionellasmitte.

Areal: 35 - 50 kvm
Vanntank: 6 liter
Hygrostat
Maks brukstid: 40 timer
Effektnivåer: 5 stk

Produktet finnes dessverre ikke på lager.

Artikkelnummer: 10404
Leverandør: Stylies

Testvinneren Stylies Orion er en evaporativ luftfukter som tilfører usynlig damp i rom fra 35 til 50 kvm med en naturlig hygrostat som tilpasser seg naturlig, i større grad enn ultrasoniske luftfuktere med synlig damp. 

Det betyr at den tilfører mer fuktighet når den relative luftfuktigheten i rommet synker, og mindre når luftfuktigheten øker - innenfor nivåene (1-5) du har valgt på hygrostaten. 

Hvis du velger nivå 1 vil luftfukteren stoppe automatisk på 35% luftfuktighet, men tilføre mer fuktighet desto mer luften tørker ut. Vi anbefaler forøvrig nivå 3 på høsten (ca. 50%) og nivå 2 på vinteren (ca. 40%). Årsaken til av vi anbefaler nivå 2 på vinteren er at det er nesten umulig å få det fuktigere fordi vi varmer opp boligen med panelovner, vedfyring og vi slipper inn ekstra tørr luft når vi lufter. Nivå 3 vil bare gjøre at du må etterfylle vann oftere.

Største fordeler

Andre fordeler med evaporative luftfuktere som Stylies Orion er at det ikke er fare for legionellasmitte i vanntanken (kilde), i motsetning til ultrasoniske luftfuktere med synlig damp. Du vil heller aldri oppleve at det samler seg fuktighet eller hvitt kalkstøv på- og rundt luftfukteren, og de er ekstremt stillegående og energieffektive.

Kapasitet

Stylies Orion kan tilføre opp til 350 ml fukt i timen som betyr at den kan brukes i rom fra 35 til 50 kvm avhengig av om du har god- eller dårlig ventilasjon hjemme. 

Boliger med tradisjonelle ventilasjonsanlegg sirkulerer ut mer av den fuktige luften som reduserer effekten til luftfukteren, mens eldre boliger med dårligere ventilasjon holder mer fuktighet i luften og følgelig kan luftfukteren brukes i større rom.

Vanntanken er på hele 6 liter som skal gi en brukstid på alt fra 17 til 40 timer avhengig av tiden på året og effektnivået du velger, men i fyringssesongen er det nok nærmere 17 timer.

Funksjoner

Som forklart innledningsvis har alle evaporative luftfuktere en naturlig hygrostat som regulerer seg selv for å holde riktig luftfuktighet mellom 40 - 50%. Du kan overstyre dette ved å velge mellom 5 nivåer for å unngå at den tilfører mer fuktighet i luften enn du måtte ønske. Laveste nivå stopper på 35%, mens nivå 3 stopper på 50%.

Du kan også bruke Stylies Orion som en aroma diffuser med eteriske oljer.

Filter

Evaporative luftfuktere som Stylies Orion fungerer ved at en spesiell porøs filtermatte trekker til seg vannet i tanken, og viften blåser den tørre luften gjennom det fuktige filteret slik at luften tar til seg fuktighet før det blåses ut i rommet. Filteret til Stylies Orion renser ikke luften slik som luftvaskeren Boneco H300, men brukes kun til å befukte luften, og må skriftes ut ca. hver 3. måned.

Det følger med et anti-bakterielt Clean Cube filter som forhindrer at det vokser bakterier i vanntanken, opp til 12 måneder før det må skiftes ut.

Lydnivå

Som alle evaporative luftfuktere er også Stylies Orion ekstremt stillegående med et maksimalt støynivå på 22 desibel, som betyr at du nesten ikke vil høre den selv om du oppholder deg i nærheten.

Rengjøring

Alle produkter som brukes med vann må rengjøres- og avkalkes, men sammenlignet med ultrasoniske luftfuktere med synlig damp som må rengjøres hver 3. dag, må Stylies Orion rengjøres hver 7. dag. Hvis du ikke har et avkalkingsmiddel kan du bruke eddik. 

Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Type
Evaporativ
Kapasitet
350 ml kald tåke
Areal
35 kvm m/ ventilasjon
50 kvm u/  ventilasjon
Vanntank
6 liter
Brukstid
Maks 40 timer
Hygrostat
Ja, 35% til 70%
Lydnivå
19 - 22 dB
Automodus
Nei
Nattmodus
Nei
Nivå5
HEPA filter
Nei
Kullfilter
Nei
Ionisering
Nei
UV-lys
Nei
Fjernkontroll
Nei
Bredde
250 mm
Dybde
370 mm
Høyde
250 mm
Vekt
2.9 kilo
Strømforbruk
6 - 18W