Boneco H300 - Hybrid luftfukter

  • 5 290,-
  • 2 790,-

Boneco H300 (35-50 kvm) er en hybrid luftfukter og luftrenser som opprettholder riktig luftfuktighet, og renser partikler i luften i rom opp til 18 kvm.

Areal: 35 - 50 kvm
Vanntank: 4.5 liter
Hygrostat
Maks brukstid: 30 timer
Partikkelfilter (97%)
På lager
Artikkelnummer: 10438

Boneco H300 er en tilnærmet komplett luftfukter som i tillegg renser luften ved hjelp av et partikkelfilter tilsvarende HEPA 12, eller du kan bruke den utelukkende som en luftrenser i rom fra 7 - 18 kvm mot pollen, allergener, sopp, midd og andre partikler i luften på sommeren. Boneco H300 en en evaporativ luftfukter som befukter luften med usynlig damp og kan brukes i rom fra 35 - 50 kvm. 


Luftfukteren er spesielt effektiv for deg som varmer opp boligen med fyring i peisen om vinteren. Når du fyrer med ved vil luften både tørkes ut- og forurenses. Når du lufter i tillegg slipper du inn svevestøv og enda mer tørr luft. Med Boneco H300 vil luften befuktes til et mer behagelig nivå selv på vinteren, og den renser partikler i luften som svevestøv, bakterier, kjemiske forbindelser og andre skadelige partikler.

Boneco H300 har auto, søvn- og babymodus med optimal luftfuktighet til ulike situasjoner, integrert hygrostat hvis du ikke vil bruke auto programmene, stor kapasitet og kan styres fra mobilen. I tillegg har den et anti bakterielt vannfilter, samt et pollen- og partikkelfilter.

Boneco H300 er også testvinner hos anbefaler.com som en litt bedre luftfukter.

Største fordeler

Den største fordelen med evaporative luftfuktere som fukter luften med usynlig damp, utover at de både fukter og renser luften samtidig, er blant annet at det ikke er fare for legionellasmitte i vanntanken (kilde). Det vil heller ikke samle seg fuktighet og hvitt kalkstøv på- og rundt luftfukteren, og de bruker ekstremt lite strøm.

Kapasitet

Boneco H300 kan tilføre opp til 350 ml fukt i timen som betyr at den kan brukes i rom fra 35 til 50 kvm avhengig av om du har god- eller dårlig ventilasjon hjemme. Viftekapasiteten på 125 m3/t tilsier at du kan rense luften effekten i rom fra 12 til 18 kvm avhengig av hvor store plager du har med støv- eller pollen allergi.

Boliger med tradisjonelle ventilasjonsanlegg sirkulerer ut mer av den fuktige luften som reduserer effekten til luftfukteren, mens eldre boliger med dårligere ventilasjon holder mer fuktighet i luften og følgelig kan luftfukteren brukes i større rom. Hvis du har store plager med allergi må luften sirkulere flere ganger per time, som påvirker hvor stort areal du kan brukes den som luftrenser i.

Vannbeholderen er på 4.5 liter som gjør at luftfukteren kan brukes fra 12 til 30 timer, avhengig av hvilken årstid du bruker den, hvor tørr luften er inne, og hvilket effektnivå (1-6) du bruker. Normalt i fyringssesongen vil den nok fungere i 12 til 16 timer før du må etterfylle vann.

Funksjoner

Når du skrur på Boneco H300 starter den i automodus som prøver å holde den relative luftfuktigheten på ca. 50% av seg selv. Det betyr at den tilfører mer fuktighet når den relative luftfuktigheten i rommet synker, og mindre når luftfuktigheten øker - innenfor effektnivåene (1-6) du har valgt.

Når du skal sove anbefaler vi at du velger nattmodus som senker støynivået til et minimum, hvis du ønsker å ha den på mens du sover. Boneco H300 har også babymodus som prøver å holde luftfuktigheten på 60%, da dette ifølge Boneco gjør at små barn sover bedre.

Du kan overstyre automodusene ved å velge en annen maksimal luftfuktighet med den integrerte hygrostaten ved å koble luftfukteren til mobilen. På vinterstid er det vanskelig å holde luftfuktigheten høyere enn 40%, så da kan du like gjerne velge 40% istedenfor at luftfukteren gjør alt den kan for å komme opp til 50%.

Vi anbefaler at du kobler opp Boneco H300 til mobilen via Bluetooth for å få større fleksibilitet. Her kan du også få full oversikt over luftkvaliteten i rommet hvor luftfukteren står plassert.

Du kan også bruke Boneco H300 som en aroma diffuser med eteriske oljer.

Filter

På toppen av Boneco H300 sitter det et forfilter og et partikkelfilter. Forfilteret fanger de store hybelkaninene, mens pollen- og partikkelfilteret tar til seg svevestøv (97%), pollen (99%), hår og allergener, nesten tilsvarende et HEPA 12 filter som i støvsugere.

Den store og runde evaporative filtermatten både renser- og befukter luften. Filtermatten vasker bort partikler fra luften som ikke fanges av partikkelfilteret samtidig som den trekker til seg fuktighet. Deretter blåser den kraftige viften gjennom det fuktige filteret slik at luften tar til seg fuktighet før det blåses ut i rommet.

Inne i vanntanken er Boneco Ionic Silver Stick festet som renser vannet, holder det friskt lenger, samt forhindrer vekst av mikrober.

Når skal du skifte filter: 

  • Filtermatte: Hvert 24. måned
  • Partikkelfilter: Hver 3. måned

Rengjøring

Noen deler av Boneco H300 kan vaskes i oppvaskmaskinen slik som selve trommelen og vanntanken, mens matten rundt trommelen kan enten vaskes i vaskemaskinen (40°C), eller for hånd. Les mer om bruk og rengjøring i bruksanvisningen (NO).

Vaskemaskin
Oppvaskmaskin
Trommelmatte
Trommel + Vanntank


Du må aldri vaske senke følgende deler i vann:

  • Selve enheten med motoren
  • AH300 Partikkelfilter

Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Type
Evaporativ
Kapasitet
350 ml kald tåke
Viftekapasitet
125 m3/t
Areal (fukter)
35 kvm m/ ventilasjon
50 kvm u/  ventilasjon

Areal (renser)
7 - 18 kvm
Vanntank
4.5 liter
Brukstid
Maks 30 timer
Hygrostat
Ja, 30% til 80%
Lydnivå
28 - 51 dB
Automodus
Ja
Nattmodus
Ja
Hastigheter
6
HEPA filter
Partikkelfilter (97%)
Kullfilter
Nei
Ionisering
Nei
UV-lys
Nei
Fjernkontroll
Ja, mobilen
Bredde
250 mm
Dybde
370 mm
Høyde
250 mm
Vekt
5.5 kilo
Strømforbruk
3.6 - 9.6W